TIMP DE PREPARARE: 40 minute
AUTOR: Breda Daniel
PORȚII: 1
INGREDIENTE
50 g ricotta marmotta
500 g ciuperci champignon
500 g spanac
800 g aluat de foietaj
1 legatură pătrunjel
4-5 căței usturoi
1 linguriță cimbru
1 linguriță sare
1/2 linguriță piper
1/2 fulgi de chili
2 lingurițe drojdie inactivă
Rock your Meal!
1. punem ciupercile la călit în ulei de măsline,timp de 10 minute, la foc mediu
2. după ce s-au călit, adăugăm sarea, piperul, 3 căței de usturoi tăiat mărunt, pătrunjelul și 250 g de spanac și călim pentru încă 3-5 minute
3. tăiem aluatul de foietaj în forme pătrate egale și le așezăm pe o tavă cu folie pentru gătit; acestea se ung în mijloc cu cremă de brawnză din caju natur, după care adăugăm peste fiecare o lingură de ciuperci.
4. presărăm drojdia inactivă și ricotta marmotta peste ciuperci, iar pe marginea aluatului se asezonează cu semințe de susan.
5. lăsăm la cuptor pentru 15-20, la temperatură de 190 grade sau, mai bine zis, până aluatul devine ușor aurit.
6. se servește cu salată de spanac, asezonată cu o vinegretă din 1 lingură oțet balsamic, 1 lingură ulei de măsline, 2 căței usturoi, sare și piper după gust.