Activarea nucilor
– Activăm nucile de caju și migdalele în apă filtrată.
– Reducem acidul fitic, prezent în mod natural pe toate tipurile de nuci, prin înmuierea acestora. Acest lucru permite și activarea enzimelor din nuci, încurajând spre o digestie mai bună, cu un maxim de nutrienți și vitamine.
– Alegem să folosim doar nuci de caju și migdale organice, din surse etice verificate.
Măcinarea
– Măcinăm nucile de caju și migdalele prin moara cu pietre, un proces care se desfășoară sub 45°C, obținând, astfel, o pastă de nuci care reține mult mai mulți nutrienți.
– În timpul măcinării, adăugăm și sarea roz de Himalaya, neiodată.
Fermentarea
– După ce nucile au fost măcinate, adăugăm în pasta obținută culturile vegane de fermentare.
Acestea sunt certificate ca fiind crescute pe pat vegetal, fără urme de lactoză sau caseină. Pentru fermentare, folosim un mix din 6 tipuri de culturi. Combinația finală aduce produselor noastre un gust unic, marca Rawckers.
– Oprim fermentarea după cateva ore, când atingem PH-ul dorit.
Dozarea în forme
– În cazul producției de brawnza marinata, dozăm pasta de caju în forme speciale, fabricate la comandă, pentru a obține rotițele de brawnza cu dimensiunile caracteristice brandului Rawckers.
– Când producem crema de brawnza, adăugăm condimentele în pasta de caju, pe care o dozăm direct în caserole. În final, le tratăm cu un ciclu de răcire rapidă, pentru a le asigura un termen cât mai mare de valabilitate.
Condimentarea
– În aceasta fază, scoatem brawnzele din forme, le condimentăm manual, cu zâmbetul pe buze, adăugând ierburi aromatice, plante și legume deshidratate, mirodenii din diferite colțuri ale lumii.
– Pentru asezonarea produselor noastre, selectăm cele mai bune condimente organice pe care le putem găsi pe piață.
Măturarea
– Măturarea se produce într-o camera aparte din laboratorul nostru, construită special pentru a controla temperatura și umiditatea timp de 3-4 săptămâni.
– Prin maturare, asigurăm textura fermă a produselor și permitem dezvoltarea gustului.
Ambalarea
– Produsele noastre rămân curate, fără bacterii sau germeni, datorită ambalării în atmosferă protectoare. Mai mult decât atât, această tehnologie de ambalare prelungește termenul de valabilitate al produsului, fără a adăuga aditivi, conservanți sau alte șiretlicuri.
– Caserolele pe care le folosim sunt produse din plastic deja reciclat, care este 100% reciclabil.
– Ambalajele din carton, în care introducem caserolele, sunt realizate din celuloza produsă din deșeuri agricole și nu din celuloză de lemn, fiind 100% compostabile, cu zero emisii de carbon.