Foietaj vegan cu cremă de brawnză natur, ciuperci și spanac

TIMP DE PREPARARE: 40 minute

AUTOR: Breda Daniel

PORȚII: 1

INGREDIENTE

150 g cremă de brawanză din caju natur

50 g ricotta marmotta

500 g ciuperci champignon

500 g spanac

800 g aluat de foietaj

1 legatură pătrunjel

4-5 căței usturoi

1 lămâie

1 linguriță cimbru

1 linguriță sare

1/2 linguriță piper

1/2 fulgi de chili

2 lingurițe drojdie inactivă

Rock your Meal!

1. punem ciupercile la călit în ulei de măsline,timp de 10 minute, la foc mediu

2. după ce s-au călit, adăugăm sarea, piperul, 3 căței de usturoi tăiat mărunt, pătrunjelul și 250 g de spanac și călim pentru încă 3-5 minute

3. tăiem aluatul de foietaj în forme pătrate egale și le așezăm pe o tavă cu folie pentru gătit; acestea se ung în mijloc cu cremă de brawnză din caju natur, după care adăugăm peste fiecare o lingură de ciuperci.

4. presărăm drojdia inactivă și ricotta marmotta peste ciuperci, iar pe marginea aluatului se asezonează cu semințe de susan.

5. lăsăm la cuptor pentru 15-20, la temperatură de 190 grade sau, mai bine zis, până aluatul devine ușor aurit.

6. se servește cu salată de spanac, asezonată cu o vinegretă din 1 lingură oțet balsamic, 1 lingură ulei de măsline, 2 căței usturoi, sare și piper după gust.