TIMP DE PREPARARE: 30 minute
AUTOR: Breda Daniel
PORȚII: 2 burgeri
INGREDIENTE
500 g rucola
150 g roșii cherry
2 chifle burger
1 lime
1 avocado
1 roșie
1 ceapă
100 ml lapte de migdale neîndulcit
100 g pesmet
1/2 linguriță busuioc uscat
1/2 linguriță oregano uscat
1/2 linguriță chili uscat
2 linguri maioneza vegana
1 lingură Eros Pista (sau orice altă pastă picantă)
1 linguriță ketchup dulce
sare și piper după gust
Rock your Meal!
1. Pentru chifteaua de burger tăiem în două brawnza din caju,pentru a obține 2 discuri egale.
2. Într-un bol, amestecăm făina cu laptele de migdale, până devine pastă groasă, după care introducem discurile de brawnză în amestec, le trecem prin faină, urmând să le introducem din nou în amestec, iar la final se trec prin pesmet amestecat, cu busuioc uscat, oregano uscat, chili uscat, sare și piper și lăsăm discurile la congelator pentru minim 30 minute.
3. Cat timp discurile de brawnză stau la congelator, preparăm salata de rucola.
Punem, într-un bol, 400 grame de rucola și 150 grame roșii cherry tăiate pe jumătate și amestecăm cu sare, piper, ulei de măsline și zeama de la o jumătate de lime.
4. Pentru crema de avocado, avem nevoie de un avocado tăiat si zdrobit, pe care îl vom amesteca cu zeama de la o jumătate de lămâie,1 cățel de usturoi zdrobit, sare și piper.
5. Pentru sosul picant de burger, amestecăm 2 linguri de maioneză vegană cu 1 lingură de eros pista și 1 linguriță de ketchup dulce.
6. Pentru prăjirea brawnzei din caju, punem într-o tigaie ulei de un deget și lăsăm să se încingă bine, după care prăjim câte 1-2 minute pe fiecare parte.
7. Pentru montarea burgerilor, vom tăia chiflele în 2 și le vom prăji puțin în tigaie. Chifla se va unge cu sos picant de burger, după care se va pune crema de avocado, câteva frunze de rucola proaspătă, chifteaua din brawnză din caju, feliuțe de ceapă, 2 felii de roșie, sos de burger picant și se va închide totul cu cealaltă jumătate de chiflă.